Rijdam hardfacing

Rijdam hardfacing is gespecialiseerd in het aanbrengen van slijtvaste lagen op slijtage gevoelige onderdelen. Wij bieden u de oplossing voor uw slijtage probleem!

In de Rijdam laswerkplaats te Nieuwerkerk aan den IJssel worden slijtvaste lagen opgebracht door middel van verschillende processen. We onderscheiden;

  • Gas tungsten arc welding (TIG)
  • Metal Inert Gas welding (MIG lassen)
  • Manual Metal Arc welding (MMA lassen)
  • Plasma transferred arc welding (PTA)
  • Powder Welding (Poeder lassen)
  • Spray and Fuse (vlamspuiten)
  • Wire spraying (Draadspuiten)
  • Oxy-acetylene welding (Autogeen lassen)
  • Laser cladden (lasercarb® Technogenia)

Veel gebruikte legeringen, en favoriet bij onze klanten, zijn de Kobalt, Nikkel en Wolfram Carbide legeringen. 
Wolfram is na diamant de hardste stof die onze planeet rijk is, vandaar dat Wolfram bij het slijtvast oplassen veelvuldig als legeringselement gebruikt word indien men een lange standtijd wenst.
De legeringen vinden de hoofdzakelijke toepassing bij grondboor techniek, mixer bladen, transport schroeven en overige toepassingen waar de hoogste slijt weerstand gewenst is.
Technogenia specialiseert zich op het gebied van wolfram carbide legeringen en blinken hierin uit.
Hun speciaal gemaakte (sferische) carbides bereiken hardheden tot 3500 Vickers, en zijn hierdoor extreem slijtvast, perfect voor met name abrasieve slijtage. 

Wat ons betreft geldt er voor problematiek: Op elk potje past een dekseltje. Voor ieder probleem komen we graag met u tot de juiste oplossing.

Dit houdt in: We vinden de beste lastechniek met de beste legering voor uw specifieke slijtage probleem.

En dit betekent voor u : Uw standtijden geoptimaliseerd en uw onderhoudsintervallen verkort worden.

Maatwerk voor het beste resultaat.

 

Rijdam Stelliteert!

Autogeen lassen

Autogeen lassen is geschikt voor meeste staalsoorten en goede kwaliteit gietstaal. Bij Rijdam wordt autogeen lassen voornamelijk gebruikt voor het oplassen van cobalt en wolfram carbiden legeringen, en de extreem slijtvaste legeringen van Technogenia; Technodur® & Technosphere®. Met onze jarenlange ervaring schromen wij niet om elke klus aan te pakken! Neem contact op om uit te vinden wat wij voor u kunnen betekenen!

Vlamspuiten

Vlamspuiten is door kennis en jarenlange ervaring een van de specialisaties van Rijdam. Het is een proces wat twee stadia kent; de poeder legering die op een positie gespoten wordt met een vlam spuit, en dan wordt gemengd door een zuurstof-acetyleen of soortgelijke brander. Het proces gebruikt speciale aangepaste nikkel, kobalt en carbide bevattende legeringen die zorgen voor een gladde, dunne lagen slijtvast materiaal, die metallurgisch gebonden zijn aan het basis materiaal.

Lasercarb®

Lasercladden is geschikt voor alle lasbare soorten staal, het meeste RVS, niet magnetische soorten staal, vooral die van boor tools, titanium, sommige types van (lasbare) gietijzer en gereedschap stalen. Kijk voor meer informatie op de website van onze partner!

Draadspuiten

Draadspuiten is geschikt voor alle metaallegeringen die in draadvorm kunnen worden getrokken. Door een zuurstof/acetyleen brander wordt de draad gesmolten en met behulp van perslucht op een werkstuk gespoten. Rijdam is gespecialiseerd in dit proces en doet vele reparaties van slijtage gevoelige onderdelen op deze manier. Dit zorgt voor een nieuwe, corrosie bestendige laag waardoor het onderdeel weer een stuk langer mee kan.

PTA

PTA lassen is erg geschikt voor alle kobalt, nikkel, ijzer en carbide bevattende legeringen, die speciaal zijn ontwikkeld voor deze vorm van lassen. Het is geschikt voor de meeste soorten staal en nikkel legering basis materialen. De laslaag vormt een metallurgische binding met het basis materiaal. De opmenging is vergelijkbaar met die van autogeen lassen; de temperaturen zijn relatief laag. In een keer kan er een laag van tussen de 0,75 mm en en 6.35 mm worden opgebracht. Dit maakt het proces geschikt voor erg veel toepassingen. De combinatie van weinig opmenging en de optie van het opbrengen van dunne lagen leent zich bijvoorbeeld perfect voor turbine bladen.

PW

Poeder lassen wordt veel gebruikt voor het oplassen van nikkel en carbiden legeringen. Ook kunnen cobalt legeringen in poedervorm hiermee goed worden opgelast. Het proces is geschikt voor verschillende basis materialen zoals de meeste soorten staal, giet ijzer, en sommige nikkel en koper legeringen. Poeder lassen gebeurt over het algemeen op een lagere temperatuur dan staaf lassen, en is hierdoor geschikt voor toepassingen zoals kleine oppervlakten, opstaande randen en voor oppervlakte behandeling van gietijzer. De relatief lage temperatuur zorgt ook voor een lagere mate van opmenging.

MMA

Voor het MMA proces worden over het algemeen beklede electroden gebruikt. Het is geschikt voor het oplassen van zware onderdelen en simpele reparaties. De electische boog zorgt voor meer dan normale opmenging van het substraat, wat de eerste las laag zachter en taaier maakt, wat een groot voordeel kan zijn voor impact belasting. De tweede laslaag heeft een significant lagere opmenging en is daardoor harder.

TIG/MIG

Dit proces is ideaal voor kleine componenten omdat het een hoge mate van controle biedt over de warmte toevoer en de positionering van de boog en laslaag. TIG heft met andere boog oppervlakte methoden in gemeen dat dit process goed geautomatiseerd kan worden. Acceptabele waarden van opmenging is over het algemeen minder dan 15%. MIG lassen is erg geschikt voor cobalt, nickel en ijzer en carbide bevattende legeringen. Met carbidelegeringen moet de temperatuur in de gaten worden gehouden zodat de carbiden niet opmengen door hoge energie-inbreng. Het proces leent zich voor kleine componenten en heeft een hoog niveau van precisie. Ook dit proces is uitermate geschikt voor automatisering.