Rijdam is distributeur van ARO, producent van industriële weerstand-lasmachines. Wij verzorgen volledige leveringen, installatie en onderhoud van weerstand-lasinstallaties. Wij onderscheiden hierin; puntlasmachines, puntlastangen, rolnaadlasmachines, projectielasmachines, stuiklasmachines, frictielasmachines.

Veel nieuwe technieken en nieuwe materialen doen hun intrede in de automatie industrie. U als plaat herstel bedrijf zou voor verschillende bevestigingstechnieken moeten kunnen kiezen. Één van die technieken is en blijft het conventionele puntlassen.

00050313-hoofd

Puntlastangen

ARO produceert reeds 10-tallen jaren de oerdegelijke handkrachtbediende puntlastangen, de ARO N179, nu ook leverbaar als pneumatisch bediende puntlastang.

Het gereedschap staat garant voor jarenlang werkplezier, vandaar dat in al die jaren niets aan het principe van de tangen gewijzigd is, dit in tegenstelling tot de bijbehorende besturingen ARO CDPR 2012 waar de modernste microprocessor-technieken gebruikt worden.

ARO

De AROMASTER III is een uniek, veelzijdig en uiterst krachtig puntlasapparaat, speciaal ontwikkeld voor autoplaatwerk-herstelbedrijven.De lichtgewicht pneumatische puntlastangen en de stoters t.b.v.het enkelzijdig puntlassen worden gevoed door een extern gelijkgerichte 3-fase transformator. Het geheel levert een vermogen vanaf 30kVA. De lichtere uitvoering van bovenstaande krachtpatser mag er ook zijn. De AROSPOTTER F6, een 2-fase transformator en levert een vermogen van 18 kVA. De AROMIG IV is de laatste generatie MIG machine van ARO.

Tools & accesoires

Elektrode-armen en elektrodepunten voor bovenstaande machines zijn onderling altijd uitwisselbaar. Voordelig voor u, want het assortiment is groot. Zo kunt u tussen verschillende puntlasstations tangen en speciale elektrode-armen uitwisselen.

Krachtig, degelijk en eenvoudig in gebruik zijn de belangrijkste kenmerken. Indien u meer inlichtingen wenst over bovenstaande machines, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn graag bereid u meer te vertellen over deze machines en onze service.