Lasercarb®

Het proces van het lasercladden.
Lasercarb® is een geoptimaliseerd proces hiervan dat is ontwikkeld door de Research and Development afdeling van Technogenia.
Het proces is uitermate geschikt om (machine) onderdelen weerbaarder te maken tegen slijtage. Dit kan slijtage-schade herstellend of juist preventief.

Dit unieke proces bestaat uit het gebruiken van de energie van een Diode laser om het gewenste aan te brengen materiaal (hiervan de matrix) licht te smelten.
Een voorbeeld hiervan is het bijzondere Technolase® product dat uit een nikkelmatrix in combinatie met Wolfram (Tungsten) Carbiden bestaat.
Ook dit product is ontwikkeld door de innovatieve R&D afdeling van Technogenia.

Het mooie van Lasercarb is dat het toegepast kan worden op heel veel verschillende soorten metalen basismateriaal met een heel scala aan lastoevoegmateriaal.

Zo kunnen bijvoorbeeld met gemak Wolfram carbide coatings, Kobalt legeringen (Stellieten), Nikkel legeringen (Inconel) of andere metaal legeringen worden aangebracht op vele verschillende soorten basismateriaal.

Een bijzonder voordeel aan het Lasercarb® lasercladden is dat dit de carbide korrels in het lasmateriaal niet beïnvloedt. Deze behouden dus hun intrinsieke eigenschappen.
De laslagen vormen een metallurgische binding met het las materiaal, wat een een laag met hoge carbide dichtheid vormt. Dit zorgt in het geval van Technolase voor hardheden tot wel 4000HV!

Dit alles wordt gedaan in een CNC opstelling en is dus uitermate geschikt voor de productie van grotere aantallen, en erg precies.
Ook kunnen door de opstelling met gemak lastige binnen-diameters of grote buiten-diameters zonder problemen woorden aangepakt.
Lasercladden en Lasercarb coatings zijn erg populair in verschillende industrieën, zoals de olie industrie, de staal industrie, papier productie industrie, voedsel productie industrie en recycling industrie.

Zie hier het proces!