Rijdam slijtvast gietwerk

Centrifugaal gietwerk
Slijtvast centrifugaal gietwerk is de meest efficiënte manier om hoge kwaliteit cilindrische componenten te leveren. Gesmolten metaal wordt in een draaiende mal gegoten, waarna centrifugale krachten hun werk doen. Het resultaat is een onderdeel met een erg dichte en fijne uniforme korrel structuur.

Investment gietwerk
Investment gietwerk zorgt voor de hoogste kwaliteit finished vormen van al de gietmethodes. Investment casting kan er voor zorgen dat machineren niet meer nodig is. Met de verloren was methode worden er meerdere hoge kwaliteit mallen aan elkaar gekoppeld die een soort boom vormen. Het gesmolten metaal wordt er in gegoten en vult alle holtes. Daarom kunnen bijna alle complexe vormen en zelfs assembly worden gegoten bij dit proces. Uitsparingen, gaten en randen kunnen een accuraatheid van +0.1mm worden gefabriceerd.

Staven
Staven kunnen van gesmeed materiaal geleverd worden in alle maten, dit maakt ze uitstekend voor wanneer u dit tot eindproduct nabewerkt!

Zand gietwerk
Zand gietwerk is ideaal voor grote componenten in kleine aantallen. De zand mallen worden bij elkaar gehouden met een houten vorm. De vorm wordt gevuld met gesmolten metaal en koelt af. Er is altijd wat nabewerking nodig met zand gietwerk.

Hardfaced componenten
Componenten gehardfaced met een slijtvaste legering kunnen soms de meest kost-effectieve oplossing zijn. Dit doet Rijdam in eigen beheer, maar u kunt ook de benodigde consumables bij ons aanschaffen om dit zelf te doen. Hierdoor kunnen wij u altijd helpen met het vinden van de juiste oplossing. Informeer naar de mogelijkheden!

Meer informatie? Kijk in de brochure.

Brochure Stelliet legeringen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stelliet Rijdam

Poeders

Rijdam heeft goede contacten met gerenommeerde Europese fabrikanten en is door nauwe banden en scherp inkoopbeleid in staat competitieve prijzen te handhaven! In ons assortiment onder andere Kobalt-, Nikkel- en Nikkel-Tungsten legeringen als poeder voor verschillende las- en spuit processen zoals PTA, Spray & Fuse, HVOF, Powder Welding, LASER. Kijk in de brochure voor een kleine selectie van legeringen! U kunt voor nagenoeg alle kobalt, nikkel, wolfram (tungsten) en andere metaallegeringen bij ons terecht, bel snel! Wellicht hebben we wat u zoekt op voorraad! Wij hebben altijd snel een offerte met scherpe prijzen voor u klaar liggen!

Rijdam-folder_081

Stelliet Rijdam

Lasstaven en lasdraad

Typische toepassingen voor Stelliet zijn zaagtanden, hardfacing, en zuur-resistente machine onderdelen. Ook biedt stelliet vele voordelen voor kleppen en klepzittingen, vooral in verbrandingsmotoren. Doordat er minder erosie is van de hete uitlaatgassen is onderhoud en her slijpen van de zittingen veel minder vaak nodig. Hiervoor kunnen Kobalt-, Nikkel- en Nikkel-Tungsten legeringen als blanke staven, elektroden of draad de oplossing bieden.

In de brochure vindt u een groot assortiment in legeringen, diameters en lengtes. Niet alle verkrijgbare legeringen staan hierin. Daarom adviseren wij u altijd contact op te nemen met specifieke vragen!

Meer informatie over Stelliet lasmateriaal vindt u in de folder

Rijdam-folder_43

Technogenia

Technogenia is een innoverend producent van slijtvast materiaal. De lasdraden Technodur en Technosphere zijn in vele sectoren van industrie bekende namen, en de toepasbaarheid is dan ook groot. 

Het TECHNODUR® & TECHNOSPHERE® lasdraad heeft een hoog percentage wolfram (tungsten) carbiden met hardheden tot HV4000 . Daarom is dit materiaal bij uitstek geschikt om extreem slijtvaste lagen op te brengen. Ook dit doen wij graag voor u in onze eigen vakkundige en ervaren werkplaats! Neem snel contact op of kijk op de Technogenia-pagina voor meer informatie! Wij verzorgen snel een scherpe offerte voor u!

Rijdam-folder_12